سفارش تبلیغ
صبا ویژن
هرگاه خداوند، بنده ای را دوست بدارد، راهصواب و هدایتش را به او می نماید و به او توفیق فرمانبری ازخود می دهد . [امام علی علیه السلام]
 
جمعه 89 خرداد 21 , ساعت 11:15 صبح












مهمانپرست:ایران به اجرای توافق سه جانبه خوش بین است

تهران - سخنگوی وزارت امور خارجه با بیان اینکه ایران نسبت به اجرای توافق سه جانبه و بنده های دهگانه بیانیه مربوط به آن کاملا خوش بین است، گفت : با اجرای این توافق، فضای سازنده ای برای همکاری های بیشتر ایجاد می شود.


به گزارش خبرنگار سیاسی ایرنا، تنها در فاصله چند ساعت پس از حصول توافق سه جانبه میان ایران، برزیل و ترکیه در خصوص مبادله سوخت و صدور بیانیه ای با مفاد 10 گانه در این زمینه، برخی دولت ها از جمله آمریکا و آلمان چنین توافقی را غیرقابل قبول دانستند و حتی مدعی شدند که این توافق نمی تواند مانع از ادامه روند اعمال تحریم های بیشتر علیه ایران شود.
"رامین مهمانپرست" در نشست خبری روز سه شنبه خود با خبرنگاران داخلی و خارجی نسبت به این موضوع گیریها تلویحا هشدار داد و گفت :در صورتی که به احتمال ضعیف و به هر دلیلی گروه وین برای انجام مبادله آمادگی نداشته باشد، مشخص خواهد شد که آنها به دنبال مبادله سوخت نبوده و نیستند .
وی افزود :‌ آن وقت جامعه جهانی اینگونه قضاوت خواهد کرد که اقداماتی که تاکنون از سوی طرف های ایران برای تامین سوخت 20 درصد در حال انجام بوده است، صرفا بهانه ای برای محروم کردن کشورها از حقوق خود بوده است و طرف های مقابل ایران در زمینه مبادله سوخت باید به همه ملت های جهان و جامعه جهانی در قبال نقض تعهدات خود پاسخگو باشند.

**واکنش غربی ها ناشی از غیرقابل انتظار بودن حصول توافق برای آنها است
سخنگوی وزارت امورخارجه در پاسخ به واکنش عجولانه برخی دولت های غربی و آمریکا به حصول توافق سه جانبه ایران-برزیل-ترکیه در خصوص مبادله سوخت، گفت: این واکنش ها ناشی از غیر قابل انتظار بودن حصول این توافق در مدت زمان کوتاه برای غربی ها بود.
وی تصریح کرد : ما عکس العمل های فوری را به حساب نداشتن وقت کافی برای تفکر بیشتر تلقی می کنیم و امیدواریم همه با دقت بیشتری به زوایای مثبت این موضوع (توافق سه جانبه) توجه داشته باشند.
وی توافق روز گذشته ایران، برزیل و ترکیه و بیانیه حاصل از آن را گامی بسیار بلند توصیف کرد و اظهار داشت: آنها اینگونه به خودشان تلقین کرده بودند که ممکن است نشست سه جانبه به راه حل و توافقی دست پیدا نکنند.
مهمانپرست افزود : تحلیل موافقت سه کشور ایران، ترکیه و برزیل برای رسیدن به یک راه حل با توجه به زمان کوتاهی که این توافق میان آنها انجام شد، برای برخی کشور ها کار سختی بود .
سخنگوی وزارت امور خارجه ضمن توصیه به کشورها برای برخورد منطقی با توافق سه جانبه مذکور، تاکید کرد: فکر می کنیم اگر به دقت و با منطق با این موضوع برخورد شود و از این رویکرد مثبت و سازنده به درستی استفاده شود، زمینه برای همکاری های بزرگتر در جهت احقاق حقوق کشور ما و همه کشورهای مستقل فراهم خواهد شد.

** وجود سوال در خصوص بیانیه در میان افراد داخل کشور طبیعی است
مهمانپرست در ادامه در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه برخی مسوولان داخلی از جمله برخی نمایندگان مجلس سوال ها و ابهام هایی را در خصوص بیانیه سه جانبه مطرح کرده اند و مدعی شده اند که این بیانیه به نفع منافع ملی نیست، گفت : اینکه برخی نمایندگان یا افرادی در داخل کشور ممکن است، هنوز سوالاتی در باره جزئیات این موضوع داشته باشند، امری کاملا طبیعی است چون که زمان محدود بود و فرصت برای ارائه توضیحات کافی و تکمیلی نبود.
وی با بیان اینکه کمتر شاهد طرح سوالات جدی در داخل کشور در خصوص توافق مذکور و بیانیه مربوط به آن بوده است، اظهار اطمینان کرد که بعد از ارائه توضیحات تکمیلی، هر گونه سوال یا ابهام احتمالی برطرف خواهد شد.
سخنگوی وزارت امور خارجه در ادامه سخنان خود با ارائه تاریخچه مختصری از تحولات و آنچه که در ماه های گذشته در زمینه مبادله سوخت میان ایران، آژانس و گروه وین متشکل از روسیه، آمریکا و فرانسه گذشت، گفت: با طولانی شدن زمان برای تامین سوخت مورد نیاز برای راکتور تحقیقاتی تهران دیدیم که ممکن است این راکتور با عدم سوخت مواجه شود و بنابر این به مرحله ای رسیدیم که تولید سوخت 20 درصد را در دستور کار قرار دادیم.
وی افزود: در طول این مدت کشورهای دوست از جمله برزیل و ترکیه پیشنهادی خوبی برای عملی کردن مبادله سوخت دادند و به نظر می رسید که برخی از این پیشنهادها قابلیت اجرایی شدن را دارد.
مهمانپرست در ادامه گفت: با جدی شدن برخی از این پیشنهادها، در چند روز گذشته رایزنی ها به طور فشرده ادامه یافت تا اینکه در حاشیه اجلاس گروه 15 به نظر رسید که ایران، برزیل و ترکیه به تفاهم نهایی در زمینه مبادله سوخت نزدیک شده اند.
وی افزود: لذا صبح روز دوشنبه و پیش از آغاز نشست سران گروه 15 در تهران، جلسه تحت عنوان جلسه صبحانه کاری با حضور روسای جمهوری ایران و برزیل و نخست وزیر ترکیه و تعداد از مقام های عالی این کشورها برگزار شد و پس از حصول سه کشور به توافق نهایی، بیانیه ای 10 ماده ای به امضای سه طرف رسید.
سیام / 1723/ 9012

جمعه 89 خرداد 21 , ساعت 11:15 صبح

متن کامل سخنان رییس جمهور در چهاردهمین اجلاس سران گروه 15




رییس جمهوری اسلامی ایران گفت: شورای امنیت سازمان ملل بر اساس قوانین ارتجاعی بعد از جنگ جهانی دوم عمل می کند و کارایی و اعتبار خود را نزد ملتها از دست داده است
محمود احمدی نژاد که روز دوشنبه در مراسم پایانی چهاردهمین اجلاس سران گروه 15 در تهران سخن می گفت، تصریح کرد: بعضی از اعضای دایم شورای امنیت هنوز در فضای 65 سال قبل زندگی می کنند و انتطار دارند سایر دولت ها و ملتها تابع آنان باشند.
متن کامل سخنان رییس جمهور در چهاردهمین اجلاس سران گروه 15 به این شرح است:
"بسم الله الرحمن الرحیم
اللهم عجل لولیک الفرج و العافیه و النصر و اجعلنا من خیر انصاره و اعوانه و المستشهدین بین یدیه
روسای محترم کشورها و دولت ها
عالیجنابان، خانم ها و آقایان
خداوند را سپاسگزارم که میزبان جمعی از بهترین دوستان خود هستیم. قدردانی خود را از حضور صمیمانه روسای محترم دولتها و میهمانان ارجمند و ویژه و سایر مقامات کشورهای عضو گروه 15 ابراز می دارم.
حضار محترم
اطلاع دارید که در فاصله زمانی اجلاس قبلی تا امروز حوادث مهمی در عرصه های اقتصاد ، سیاست و امنیت به وقوع پیوسته است .
گرچه حوادث اقتصادی بیش از سایر ابعاد مورد توجه مدیران و رسانه ها قرار گرفت. لیکن سلسله حوادث در حوزه سیاست و امنیت نیز بسیار مهم و سرنوشت ساز است.
اقتصاد مبتنی بر مصرف حداکثری و سود هر چه بیشتر و ساختارهای اقتصادی برآمده از آن نه تنها در عمل با شکست مواجه شدند بلکه در آزمون صداقت ورزی و انجام تعهدات و رعایت اخلاق نیز مردود گردیدند. معلوم شد که خلق دارائی های کاغذی و شبکه پیچیده آن و روابط اقتصادی ربوی جز به افزایش مشکلات نینجامیده و به علاوه کانالی برای انتقال ثروت ملت ها به خزانه بزرگ سرمایه داران و متقابلا انتقال مشکلات برخی دولتها به سایر ملتها شده است.
این سیاست ها باعث شد که فروپاشی حقیقی در نظام اقتصاد بین الملل اتفاق بیفتد و در نتیجه دهها هزار میلیارد دلار خسارت بر اقتصاد جهانی تحمیل گردد. بیشترین آثار آن در کشورهای فقیر با گسترش فقر و بحران غذا ظاهر شد. سایر کشورهای نیز زیان های هنگفتی متحمل شدند.
در پی این حوادث و با توجه به ابتنای اقتصاد جهانی بر اندیشه های سرمایه داری لیبرال و بازار آزاد، این اندیشه در صحنه عمل شکست خورد و بی اعتمادی به نظام موجود اقتصاد بین الملل گسترش یافت. همچنین معلوم گردید بحران های موجود در کانون سرمایه داری غرب چگونه و با چه سرعتی سایر کشورها را تحت تاثیر قرار می دهد این پدیده کم نظیر دولت ها رابه سمت کاهش وابستگی اقتصادی به نظام حاکم ، تلاش برای اصلاح ساختار و تاسیس بنای جدیدی از اقتصاد بین الملل متمایل کرده است .
دولتهای واقع در بلوک سرمایه داری نیز با عبور از اصلی ترین مولفه ها و خط قرمزی های اقتصاد لیبرالی و بازار آزاد با دخالت های گسترده و ارائه بسته های حمایتی کلان تا حد دولتی کردن بعضی از بنگاههای بزرگ اقتصادی تلاش کردند و در عمل بر ناکارآمدی و شکست اقتصاد لیبرالی مهر تایید زدند. هنوز آرامش و اعتماد به بازاراهای مختلف برنگشته است و البته معلوم است که با مسکن ها نمی توان به درمان اساسی پرداخت . چنانچه امروز می بینیم علائم دیگری از بحران های جدید اقتصادی در یونان و در بورسها و بازارهای اروپا ظاهر شده است.در صورت مهار موقتی بحران باز هم ریشه ها و اشکالات اساسی از جمله بی عدالتی و یک سویه بودن نظام فعلی پابرجا خواهد بود.
در امنیت و سیاست هم نظام حاکم بر ناکارآمدی و شکست مواجه شده است. شرایط در افغانستان با حضور یکصد هزار نفر از نظامیان ناتو نامن تر شده است و دامنه بحران به پاکستان نیز کشیده شده است. وضعیت امنیتی در عراق بهبود قابل قبولی نیافته است.
داستان غم انگیز اشغال فلسطین و میلیونها آواره فلسطینی در اردوگاهها که منتظر بازگشت به سرزمین مادری خود هستند ادامه دارد، غزه با تحمل جنگی نابرابر ویران شد ، تعداد زیادی ازمردم آن کشته شدند و همچنان در محاصره غذایی و دارویی هستند. کشورهای همسایه همه روزه مورد تهدید صهیونیستی قرار می گیرند. روشن است نظامات سیاسی و امنیتی از برقراری امنیت پایدار ناتوانند.
شورای امنیت سازمان ملل بر اساس قوانین ارتجاعی بعد از جنگ جهانی دوم عمل می کند و کارایی و اعتبار خود را نزد ملتها از دست داده است. بعضی از اعضای دایم آن هنوز در فضای 65 سال قبل زندگی می کنند و انتطار دارند سایر دولت ها و ملتها تابع آنان باشند.
حضور آنان در شورای حکام سازمان بین المللی انرژی اتمی ، موجب توقف انجام وظایف حقیقی آن در خلع سلاح ، منع اشاعه و کمک به استفاده صلح آمیز اعضا از انرژی هسته ای شده است. سایه تهدید سلاح های هسته ای بر جهان گسترده شده است و داشتن و ارتقاء سلاح هسته ای و تهدید به استفاده از آن جزء برنامه های رسمی و علنی بعضی کشورهاست.

همکاران و دوستان عزیز
خانم ها و آقایان
امروزه بر همگان آشکار شده است که ادامه وضع موجود امکان پذیر نیست و در صورت تداوم آن بر مشکلات افزوده خواهد شد، لذا یک ذهنیت و مطالبه واحد برای تغییر و تحول اساسی در جهان شکل گرفته است.
امروز در اینکه جهان باید با نظامات و ساختارهای واحدی اداره شود تردیدی نیست لیکن از یک سو باید علت واقعی شکست و ناتوانی ساختارهای موجود و از سوی دیگر باید شرایط و ویژگی های نظامات مطلوب را بررسی کرد.
ابتنای نظامات موجود بر ماده گرایی (ماتریالیسم) است . در این فلسفه، استیلای کامل بر همه امور و ثروت، سود، لذت و قدرت حداکثری به عنوان هدف تعیین می گردد و رسیدن به آن با هر وسیله و از هر طریقی تجویز می گردد. دروغ، فریب، فشار تبلیغاتی ، فشار سیاسی و اقتصادی ، انحصار، عدم شفافیت، اعمال قدرت نظامی ولو با سلاح های کشتار جمعی و اتمی ، دخالت در امور دیگران و جلوگیری از پیشرفت و تعالی ملت ها، تجاوز به مرزهای فرهنگی و اخلاقی یا مرزهای جغرافیایی ، بهره مندی از امتیازات ویژه، بی عدالتی و تبعیض و نظایر آن مجاز شمرده می شود و اخلاق و معنویت و کرامت انسانی در مناسبات جایی ندارد.در این اندیشه اگر از اخلاق ، حقوق بشر و آزادی صبحت می شود تا آنجا که اعتبار دارد که منافع مادی حداکثری به خطر نیافتد و یا به عنوان ابزار سیاسی علیه دیگران به کار گرفته شود.
هر جا اقتضاء کند بدترین رفتارها نسبت به نوع بشر و خشن ترین دیکتاتوریها اعمال می گردد. اعمال رفتارهای و استانداردهای چندگانه امری رایج است. برده داری ها، جنگهای جهانی اول و دوم و سایر جنگهای قرن گذشته و ابتدای قرن حاضر مبتنی بر همین فلسفه و اندیشه شکل گرفته است. بسیار واضح است که از ساختارهای مبتنی بر اندیشه مادی نمی توان انتظار خدمت صادقانه و پاک به بشریت داشت.

دوستان،
امروز ایجاد تغییر اساسی در وضع موجود و نیاز به تاسیس نظامات جدید به یک مطالبه عمومی تبدیل شده و اراده جمعی در این مسیر حرکت می نماید.
نظامان جدید می بایستی که در چهارچوبهای نظری و فلسفی مبتنی بر ایمان به خدای مقتدر ومهربان و حکیم تعریف و سازماندهی گردد. خداوندی که مهربان است و همگان را به مهربانی و دوستی و عشق می خواند، عادل است و همه را به عدالت دعوت می کند. انسان را بزرگ داشته است و همه را به حفظ کرامت و حقوق انسانی دستور می دهد.
همه ما بندگان خدا هستیم و کسی بر دیگری جز به پاکی و صداقت و تقوا برتری ندارد.
نظامات مطلوب بشری می باید مبتنی بر اخلاق ، عدالت، پاکی ، صداقت و حفظ حقوق و ارزشهای انسانی باشد . نظامات مطلوب جهانی باید بشریت را به سمت حاکمیت صالحان و یگانه صالح هستی هدایت کنند. در این صورت است که عده ای خودخواه و زورگو اجازه نخواهند یافت منافع ملتها را فدای منافع شخصی و گروهی خود کنند و جهان را به ناامنی و آشوب بکشند و به جای منطق و عقل و عدالت از سلاح، زور و قدرت استفاده کنند.

دوستان گرانقدر
شرط اول تحقق چنین اندیشه ای همکاری ، همفکری و همدلی همه ما و همه دولت هایی است که با ما همراهند. باید امکان مشارکت عادلانه همگانی در مدیریت جهانی فراهم گردد.
پیشنهاد کرد با توجه به ظرفیت های عظیم فکری ، فرهنگی، علمی ، اقتصادی و سیاسی کشورهای عضو و میهمانان ارجمند، کمیته ای دائمی مرکب از نمایندگان کشورهای حاضر ماموریت یابد تا چهارچوب های نظری تغییرات را تدوین و بر مبنای آن راهبردهای خود را ارائه دهند تا پس از تصویب سران در دستور کار گروه 15 قرار گیرد.
همچنین پیشنهاد می گردد:
1- با توجه به اینکه شرایط موجود جهانی ، همگرایی در مسائل مختلف منطقه ای و بین المللی رابیش از گذشته ضروری ساخته است. کمیته مشورتی با حضور وزرای خارجه تشکیل شود تا با نشست های منظم این امر را پیگیری کنند.
2- با توجه به چالش های موجود در اقتصاد جهانی ، اتکاء بر منابع و توانمندیهای عظیم و گسترده موجود در گروه بیش از پیش ضرورت یافته است. از اینرو پیشنهاد می گردد کمیته های تخصصی در زمینه های صنعتی، کشاورزی ، بانکی ، انرژی و فن آوری نوین تشکیل گردد تا نحوه تقویت روابط و گسترش تعاملات در این زمینه ها را بررسی و تصمیمات مشترک و مناسبات اتخاذ نمایند. و تاسیس بانک مشترک انجام معاملات و تجارت به صورت مبادله کالا به کالا و یا با سبدی از ارزهای معتبر و یا ارزهای بومی کشورهای متقابل و نظایر آن می تواند در دستور کار باشد.
ضمن تشکر مجدد و صمیمانه از روسای جمهور و دولت ها و مقامات عالی رتبه حاضر و میهمانان عزیز و گرامی فرصت را مغتنم شمرده ریاست اجلاس را به بردار عزیزم جناب آقای ماهیندا راجا پاکسا ریاست محترم جمهوری سریلانکا واگذار می کنم. به ایشان تبریک می گویم و امیدوارم گروه 15 در دوره ریاست ایشان گام های بلندی در برقراری عدالت و صلح و دوستی در جهان و ارتقاء همکاریها در نیل به اهداف بلند خود بر دارد.
موفق و پیروز باشید."
28/2/1389

<   <<   6      

لیست کل یادداشت های این وبلاگ